Sunnuntain kuulumiset (teksteja ei saa aina oikeana paivana esille, koska tietokonehuone on de temps en temps varattu tai sahkot tai joku muu seikka estaa...)

 

Elina laitatti pikkuletit kampaamon tyttojen riemuksi juuri ennen lahtoa. Parituntisen session aikana ehdin seuraneidin ominaisuudessa lueskella muun muassa paikan ainoan naistenlehden lapi. Se oli repaleinen ja hiirenkorville luettu. Suomessa sita on vahan turhankin tottunut seiskapaivien ja menaisien varikkaaseen ylitarjontaan joka vastaanotolla. Taidanpa vieda letittajatytoille lentokentan ilmaisjakelulehteni, se kun on jopa ranskaksi. Afrikkalaisin silmin katsottuna « Aeroports » nayttikin tosi eksoottiselta Pariisinnahtavyyksineen ja yltakyllaisine hajuvesimainoksineen. Senegalilainen naistenlehti muistutti ysari-barbilehtea ; muistatteko sarjakuvat, joissa barbieiden ja kenien tarinaa seurattiin valokuvien ja puhekuplien valityksella. Tassa lehdessa sarjakuva oli toteutettu samaan tapaan oikeilla ihmisilla. Paaosassa oli tummaihoinen nainen, jolla oli seka aviomies etta rakastaja. Puhekuplat olivat naivistisen hempeita ; je t’aime, ma petite ange… Tarina sai yllattavia lisamutkia, kun paljastui, etta rakastajalla olikin tubabi tyttoystavana. Vaaleaihoinen typy haki miehen matkaansa « juhlistamaan palkkapaivaansa » ja paaosanainen jai nuolemaan nappejaan. Tasta suivaantuneena paaosailija meni rakastajansa makuuhuoneeseen ja ampui seka taman etta tubabin sankyyn (attention toutes les europeennes !) ! Sarjista oli enaa muutama ruutu jaljella, ja ne vahat paaosanainen vietti vankilassa. Huh ! Kampaamon Alima sanoi, etta se oli oikein hanelle, koska nainen oli alunperinkin paha, koska petti miestaan. Kevytta ja kivaa kampaamolukemista, mutta eipa ne mattinykaset sen hempeampia ole.

Eilen illalla (lauantaina) oltiin Veeran ja Sidiben kera jalkimmaisen serkun Mariaman, 18 vee, synttareilla. Juhlaa piisaa ! Tanssittiin itsemme lakahdyksiin ahtaassa eteistilassa, eivatka kuulemma varsinaiset bileet olleet viela edes alkaneet. Tanaan oltiin Rufisquessa visiteeraamassa samaista isoaitia, joka vietti ekalla senuviikollamme Mekastatulojuhlaansa. Ympyra sulkeutuu. Hirmu haikeeta.

Aamulla vedettiin lapsille teatteri-ja piirustuspajaa keskuksella. Lasten varaukseton into oli ihanaa seurattavaa. Tehtiin elainimproja ja lopuksi jokainen muovaili taikataikinasta haluamansa otuksen ; suurin osa paatyi kaarmeeseen, se kun on kaikista helpoin… muutamia mainioita hiiria ja liskojakin loytyi. Nyt pikku patsaat kovettuvat keskuksen poydalla odottamassa ensi viikon maalaamista, jota en paase seuraamaan...