<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen kaytiin asumattomalla Madeleinen saarella (Les iles de <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Madeleine tai Les iles de serpent/Sarpan) Dakarin edustalla. Tarina kertoo, etta kaksi tubabia, herra ja rouva Sarpan ovat joskus yrittaneet asustella siella. Hanke epaonnistui, koska saari on taynna demoneja ja siella on mahdotonta yopya… Uskomattoman kaunis ja oudon pelottava paikka kieltamatta. Matalia baobabeja (aina oppii jotain uutta ; baobab on suomeksi apinanleipapuu), valtava aallokko, tubabien talon rauniot, satoja lintuja kallionkielekkeet taynna, kilpikonnien pesima-alue, huikeaa… Ja koko saarella oli meidan lisaksi vain viitisen ranskalaista. Paluu-piroqueta odotellessa hiipi pien pelko, etta meidat jatetaan aution luonnon armoille…

 

Tanaan on viimeinen kokonainen paiva taalla ja Senegal on jarjestanyt taas uusia yllatyksia ihmeteltavaksi. Sankat joukot lapsia vaelteli asken ympari Santiabaa pukeutuneina perinneasuihin ja tekopartoihin laulaen ja soittaen rumpuja ; tanaan on mardi-gras, taas yksi hammentava juhla lisaa Afrikan aikataulussa.

 

Kissa on tehnyt poikaset centterin rapun alle. Pelkaan pahoin, etta pojilla on suunnitelmia pentujen paan menoksi… musta emokatti vaeltelee huolestuneen nakoisena katolla ja aina, kun sen suuntaan vilkaisee, se alkaa muka-tosissaan nuolla tassuaan. Kun pojilta silma valttaa, kissa katselee vetoavasti minuun. Mita ihmetta sita voi tehda, kun tassa maassa kissa ja ovela ovat synonyymeja (« mousse »). Asken juuri joku heitti sisapihalla jollain kevyella rautahakkyralla kisulaista, joka huuteli poikasiaan. Inhottavaa.

 

Scrabblea pelaillaan joka ilta, vaikka olenkin aika nolla siina, koska en tunne outoja lyhennesanoja. Pesin tana aamuna pelin nappulapussukan, se on ollut tuhannen likainen jo pitkaan. Kaikki kyselevat, voisinko siirtaa lentolippuani uudestaan. Enpa voi, mutta takaisin voin tulla. Kehuvat kovasti Senegalin kesaa… taitais olla aika tukala meikalaiselle.

Hihhei, kohta tsebutsenin kimppuun, dammarriiiif !