<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tana aamuna oli tarkoitus lahtea kohti pohjoista Saint Louisiin. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutoksia, koska Doudoun aiti kuoli eilen illalla. Tanaan paivalla on hautajaiset ja viiden maissa hyppaamme seitsenpaikkaiseen car rapideen, inchallah. (=jos jotain sovitaan, on syyta aina lisata tuo pien « jos jumala suo »-kommentti peraan)

 

Taalla on tullut kehitettya odottelusta pienimuotoista taidetta. Torstaina istuskeltiin Baisse-en-Eaun rantsussa odottelemassa tanssituntia, mutta eipa niita jalannoston ammattilaisia sitten nakynytkaan koko iltana. Eilen lahdin pitamaan taas tanssituntia lyseolaisille ja pari tuntia seilasimme ympar koulua, ennen kuin harittava Papi ilmestyi paikalle. Bisnesmies kun on, kiireita ja lupauksia loytyy suuntaan ja toiseen. Jonkunlaista informaatiokatkostakin oli ilmassa, koska nuoret olivat odottaneet minua kympilta, mutta Papin kanssa oltiin sovittu kolmesta. Eipa siina mitaan, pulpetit syrjaan ja jalalla koreasti. Tosin paikalla ei ollut kuin muutama sielu, koska koulupaiva oli jo paattynyt. Mutta c’est pas grave, odotellessa seurasimme englannin tuntia, jossa aiheena oli « let ‘s talk about elections «. Liitutaululle kirjattiin kiihkein mielin eri ehdokkaiden hyvia ja huonoja puolia, eika yhteisymmarrykseen tietenkaan kelpo vaalivaittelyn hengessa paasty. Tunnin jalkeen Papi lupasi vain ottaa suihkun kotona ja ilmaantua ajoissa illan teatteritreeneihin.

Kurssi loppui sitten tosiaan eilen. Haikeat tunnelmat oli, kun iltasella suunnistettiin halki hamaran Grand Yoffin viimeisiin treeneihin. Valilla on ollut vaikea tietaa, onko oppimme mennyt perille tai onko se vastannut toiveisiin. Eilen harjoituksen paatteeksi kiitospuheet ja liikutuksen ja kyynelten maara olivat sevverta mainittavia, etta luulenpa paasseemme tavoitteisiimme. Ainahan toki kaikkea voi syventaa ja vieda eteenpain, ja nyt mahdollisten jatkokurssien kehittely on huomattavasti helpompaa. Kovasti kylla kyselivat, koska palaamme uuden projektin kanssa. (Lisakuriositeetti : Harittava ei tavoilleen uskollisena ilmestynyt lupailuistaan huolimatta paikalle, joten kurssi paattyi ilman Papin aamenta)

Nyt on aamun sanomalehti luettu (=patonki kaaritaan puhelinluettelosta tai aikakauslehdesta repaistyyn paperinpalaseen, jonka sitten luen tarkkaan aamiaisen yhteydessa) ja toalettitilojen torakkapariskuntaa tervehditty, pikku-Tanoria ja Mama Fatua leikitetty ja pikkuletteja availtu. Kohta pitaa varmaan pakkailla reissua varten. Voipi olla, etten paase koneelle kolmeen-neljaan paivaan !

Terveiset pakkasukoille taalta Santiaban sydamesta Fama-boylta! (Seka tytot etta pojat saavat lisukkeen "boy" nimeensa - alkaa kysyko miksi)