Tyttopaiva jatkui asiaankuuluvalla pedikyyrilla kampaamon pimujen tykona. Tassa paivana muutamana pysahdyin juttusille kampaamon nurkille Alimanin, 24 vee, kanssa. Han kertoi uudesta poikaystavastaan, johon han oli hullun rakastunut. Keskustelu laajeni senegalilaismiehiin ylipaataan ja Aliman haukkui jayhemman sukupuolen edustajat tarkoin argumentein. Vaikka miehella ei olisi montaa vaimoa, niin ainakin monta tyttoystavaa saattaa loytya. Alimaninkin uudella miehella on jo tyttoystava, jota han ei raaskisi jattaa . Silti jaba oli jarjestanyt mustasukkaisuuskohtauksen, kun kampaamon edessa oli norkoillut joku miehenpuoli – vaitti tata Alimanin poikaystavaksi. Aliman kyselikin toivorikkaana, loytyisiko minulta veljea hanelle. Totesin, etta veli kylla loytyy , mutta taman innokkuudesta muuttaa Senegaliin en olisi niin varma . Tyttojen juttujen jalkeen oli vaikea jaksaa poikien juttuja. Kova-aaninen isojen poikien poppoo pelaili scrabblea ja vaitteli lambista seka senegalilaisnaisten takapuolen muodokkuudesta suhteessa suomalaisten vastaavaan . Hohhoijaa .

 

Eilissapaivana kavimme katsastamassa paikallista « english clubia » , joka toimi koulussa nimelta Lycee mixte Maurice Delafosse. Alueella toimi useita eri lukio-yms –oppilaitosrakennuksia. Taalla kaikki tuntuu olevan vahan likaista, vahan rempallaan, vahan rikki, mutta nerokkaasti uusiokaytetty . Suomalaisittain koulualue naytti autioituneelta rauniokaupungilta. Ne vahat ikkunalasit, joita ehdin bongata, olivat rikki, pulpetteja lojui siella taalla mitenkuten koossa pysyen, ovet roikkuivat saranoiltaan ja seinakirjoituksia oli joka paikassa. Silti siella kovasti opiskeltiin ja alueella henki tietynlainen intellektuelli viritys. Nuorisoa hengaili trendivetimissaan ja kuulokkeissaan sormeillen viimeista huutoa olevia hands free-kannykoitaan. Eraan piharakennuksen peralla parisenkymmenta parikymppista lauloi kauniita ylistyslauluja englanniksi ihailtavalla keskittymisella. Seurasimme koko kaksituntisen harjoituksen, jonka paatteeksi paasimme taas tanssimaan porukan kanssa. Tuli siina muutama tanssituntikin sovittua ensi viikoksi.

 

Jaahas. Vauva odottaa nimea jossain pain Dakaria . Viela ei edes tiedeta, kumpi se on . Joka tapauksessa se on viikon vanha ja sita lahdetaan nyt joukolla juhlimaan. Aliman houkutteli mut ottamaan eilen myos pikkuletit, eli niita tassa paraikaa hammastelen – taytyy sanoa, etta ilmastointi pelaa paanahassa, kun tukka ei ole tiella !